Velkommen til Frost Cup 2021-2022!

til .

Velkommen tilbage - slumretiden er ovre, coronadellerne skal bekæmpes!

Åh, hvor har vi dog ventet længe, men nu kan og må vi, nu skal og bør I tilmeld jer til den dejligste og fedeste vinterløbecup af dem alle - Frost Cup :-) Vi afvikler i denne sæson for 10. gang.

Og det er præcis som det skal være med dejlige ruter, med glade hjælpere, god forplejning og skønne lodtrækningspræmier. Og - nå ja - så skal der naturligvis løbes! 5 gange skal skoene snøres, 5 gange skal klassementet sættes. Med os har du muligheden for at holde dig selv til ilden vinteren over, med os har du muligheden for at nå til foråret i rimelig form. Ja faktisk helt fantastisk god form... det vil være os en fornøjelse at skyde dig ind i foråret med et kæmpe vinter-boost!

Skynd dig at tilmelde dig og få samlet venner, fjender og konkurrenter til et forrygende dejlig løbefest. Jo flere vi bliver, des federe bliver oplevelsen :-)

https://runraces.bbtiming.com/event/52

Det sidste stik i Lyngby

til .

Hvis man bare er en lille smule nørdet og holder af positionskamp, så blev 5. og sidste ombæring af Kaiser Sport Frost Cup præcis det festfyrværkeri af podiekampe og placeringsgyser, man kunne håbe på.
Nogle pladser var givet på forhånd, men mange pladser var (heldigvis) ikke faldet endelig på plads, og det gav drama og kamp.
Men først og fremmest skal lyde et tillykke og et tak til alle der deltog i denne sæsons Kaiser Sport Forst Cup! Hvor har I bare været gode og hyggelige, hvor har I kæmpet og givet jer, hvor har det bare været en fornøjelse!

Lang distance, dame 0-34

Det blev Stine Muldbak Andersen, der trak længste strå – 3 førstepladser var mere end rigeligt. Og Trine Larsen meldte forfald, så der var ingen trussel mod kronen. Selvom Trine udeblev, så var hun sikker på sin andenplads, og det var op til Malou Gundersen og Tanni Leth at skabe drama. Det blev Tanni, der slog hårdest og klemte en tredjeplads ind efterladende Malou lige uden for spotlyset. Måske næste år :-)

Lang distance, dame 35-49

Faktisk var der mere kamp om førstepladsen blandt de voksne damer end man skulle tro. Anne-Sophie Eriksen Wendell er altid stærk – men havde en fratrækker i bagagen… Dog var der ingen slinger i valsen – godt no løb Rikke Heinesen ind på en førsteplads på dagen og sikrede sig dermed anden førsteplads i serien – men hun kunne ikke røre Anne Sophie, der med kun 5 point kunne lade sig hylde øverst på pallen mod Rikkes 8 point.

Lang distance, dame 50+

Lisbeth Jørgensen var allerede dronning af Frost Cup – men hvem skulle med på podiet? Der var 3 kandidater til de to pladser, og det blev Forst Cup -veteranen Marlene Hjortebjerg, der trak det korteste strå. Merete Elmkjær løb op til sit bedste og trak en andenplads hjem både på dagen og i den samlede stilling, mens Yvonne Kjærgaard tog sig af tredjepladsen.

Lang distance, herre 0-34

Asbjørn Skaarup og David Westermann leverede et af de mest spændende opgør i Frost Cups historie (hvilket ikke siger så lidt) med deres intense kamp om første pladsen. Som to jævnbyrdige boksere udvekslede de slag hele cuppen igennem, og intet var afgjort før sidste runde. Og da gong-gongen lød var det næste umuligt at få luft af bar begejstring over det forrygende ræs, vi havde været vidner til: skiftevis 1. og 2. pladser til de to herrer – der så lige sætter tyk stege under, at it ”ain’t over ’till the fat lady sings”: PR med kæmpe margin til begge kamphaner, der drev hinanden fremad omgang for omgang. Flot! Asbjørn hurtigst og fortjent samlet vinder, David en fornem nummer to med en fin PR til at lune sig på. Nicklas Hamerstrand løb ikke op til sidst bedste, men havde allerede sikret sig sin tredjeplads.

Lang distance, herre 35-49

Rasmus Vidø sad så solidt på sin klasse, at han kunne have gået baglæns rundt i Lyngby – men sådan er Rasmus ikke: hvis man møder op, snører man støvlerne og smadrer igennem. PR og klart nr. 1!
Thor Banke Hansen fik sin andenplads, mens Claus Holm måtte nøjes med 3. pladsen. Der havde ellers været delt byttere ud hele cuppen igennem, men det blev alligevel Thor, der med sin 3. andenplads sendt Claus på tredjepladsen.

Lang distance, herre 50+

Per Egon Rasmussen har været suveræne de senere år. Bare lige lidt bedre end de andre. Så naturligvis står der stor respekt om mesteren – men det var nu alligevel meget interessant, at rivalen Arne Jacobsen, der på ingen måde er en langsom herre, løb Per Egon agterud i de hårde bakker i Værløse. Var der sprækker i kongens panser, var Arne en reel udfordrer? Nok ikke helt, for Per Egon tog sit stik sikkert hjem i Lyngby. Men det er en streg under at niveauet er så højt i toppen, at man ikke skal have ret meget off day før der er andre til at tage spotlyset. Henrik Petersen løb et stabilt Frost Cup og fik sig en velfortjent tur på pallens

Kort distance, dame 0-34

Mange fratrækkere i denne klasse gjorde alt åbent: der skulle løbes, og der skulle løbes stærkt, hvis drømmen om hæder og hyldest skulle indfries. Hele 6 potentielle kandidater til podiet… Men som altid, fristes man til at sige, blev det den letbenede gazelle Pia Englyst, der løb til tops. Efter hende fik vi Katrine Lund Sørensen og Sasja Vinther.

Kort distance, dame 35-49

Marie Østergaard skulle lige som lige i gang. Efter 2 andenpladser så hun sig ikke tilbage og løb tre første pladser hjem i træk. Dermed henviste hun Tine Broksø til en serie andenpladser efter at Tine ellers havde ført de første runder. På tredjepladsen kom Dorthe Gram, der løb et stabilt Frost Cup med 4 tredjepladser og en enkelt andenplads.

Kort distance, dame 50+

Benedicte Kastrup var i en klasse for sig i årets Frost Cup: lutter førstepladser og ingen slinger i valsen. Drama skulle man derfor se efter andre steder – fx i opgøret om, hvem der skulle blive 2’er og 3’er. Før sidste afdeling var der tre deltagere med hver 10 point., så de kunne alle nå op som 2’er – og én skulle have kartoffelmedaljen, som den er blevet kaldt, pladsen uden for rampelyset. Men hvem…
Helle Schønecker havde ikke sin bedste dag (placeringsmæssigt) og løb en 5.-plads hjem. Og det var ikke nok til podiet. Liselotte Schougaard kæmpede en 3.-plads hjem og tog dermed pallens nederste trin, mens Christina Bjørnager med en 2.-plads tog sig af andenpladsen i Frost Cup efter 3,5 måneders fight.

Kort distance, herre 0-34

Mukthar Ibrahim er en ny stjerne på Frost Cup-himlen, og med 5 førstepladser glemmer vi ham ikke lige med det samme. Velfortjent samlet sejr til ham!
Veteran i Frost Cup-sammenhæng Juuso Juslenius leverede en fornem og nødvendig præstation, idet han slog Theodor Reedtz Lundsgaard – og her var vel at mærke tale om en rival, der havde slået Juuso tidligere. Med det resultat fik Juslenius cuppens andenplads, men Theodor tog tredjepladsen.

Kort distance, herre 35-49

Det så sort ud for tidligere podiemand Christian Van Maarschalkerweerd efter første afdeling – en skade tvang ham til en joggetur, og der så ud til at være lang vej til podiet. Men når man så klokker 4 førstepladser ind efterfølgende, så er der ligesom ikke så meget at jamre over. Godt løbet – flot sejr!
Bag ham blev det en stabilt løbende Jens Cordt og Jesper Bjerrum der fordelte podiepladserne efter sig i nævnte rækkefølge.

Kort distance, herre 50+

Michael Pilegaard Hansen bragte spænding ind i podiekampen ved at udeblive fra fjerde afdeling… ville han komme? Det gjorde han, og med sin tredje førsteplads henviste han Lars Juel Jensen til andenpladsen. Mogens Fich, der triumferede på hjemmebanen ved fjerde afdeling kunne ikke tackle den flade racebane i Lyngby så godt som de stejle bakker i Værløse og med en tredjeplads på dagen henviste han Jens Mundeli-Jensen til fjerdepladsen, selvom denne var bedre løbende i cuppens to første afdelinger.

Klassementet før Lyngby

til .

Man kan sige, at det kun er interessant for de få at følge med i toppen af klassementet. Vi kan jo ikke alle sammen blive nr. 1. Men det er meget mere nuanceret end dét! Hvis man har lyst, kan man more sig med at følge med i sin egen placering – uanset om man er i top 30, top 50 eller top 100. Man vil opdage, at det oftest er de samme navne, der ligger omkring én afdeling efter afdeling – og dermed har man sin egen konkurrence i konkurrencen – hvis man altså har lyst. Man kan jo også løbe Frost Cup som en hyggelig løbetur med gode kammerater og efterfølgende traktement, hygge og underholdning.

Her skal det dog handle om de øverste pladser i klassementet – og det er især interessant nu, hvor toget er lige ved at være kørt til perron: det er slut efter løbet i Lyngby, og allerede nu er der klasser, der er så godt som afgjort, podiepladser der er fordelt.

Lang distance, Dame 0-34.

I lang tid så det ud til, at Stine Bækgaard Olsen skulle løbe af sted med pokalen – men efter ikke at have gennemført i Værløse er Stine med en tidligere udeblivelse desværre gledet ned i bunden af klassementet. Derfor er det så godt som sikket, at Stine Muldbak Andersen sætter sig på tronen – men hun skal løbe, og hun skal performe, hvis det skal lykkes – ellers vil andre rykke forbi. Maksimalt kan Stine få 7 point – men Trine Larsen kan faktisk slå Stine, hvis hun bliver nr. 1 i Lyngby. Tanni og Malou battler om 3. pladsen – der er ganske meget at holde øje med dér!

Lang distance, Dame 35-49:

Super seje Anne-Sophie Eriksen Wendell ser ud til at tage kronen. Men hun skal møde op og løbe i Lyngby, ellers tager Bettina Guldbæk eller Rikke Heinesen over. Marie Cordt kunne også gå hen og havne på podiet – også her skal vi holde godt øje med gamet.

Lang distance, Dame 50+:

Lisbeth Jørgensen har vundet sin klasse. Men hvem skal have de næste pladser? Merete Elmkjær skal løbe ellers ryger hun helt ud. Yvonne Kjærgaard kan godt nå andenpladsen, ligesom Marlene Hjortebjerg kan nå tredjepladsen – men alt afhænger af, hvem af de to, der løber i mål først.

Lang distance, Herre 0-34:

Sikke et drama der er lagt op til: David Westerman og Asbjørn Skaarup ligger helt lige, og det er derfor helt afgørende, hvem der gør hvad i sidste afdeling. David har brugt sin fratrækker, så han skal løbe. Og han skal blive nummer 1 for at slå Asbjørn. Og omvendt, Asbjørn skal blive nummer 1, hvis det skal lykkes at stå øverst på podiet. Eller mere nuanceret – Asbjørn kan maksimalt få 6 point sammenlagt – også selvom han udebliver. Så David skal sørge for ikke at få mere end 6 point, og hvis han får 6 point, så skal han slutte foran Asbjørn. Placeringen ved den sidste afdeling er jo udslagsgivende ved pointlighed.
Nicklas Hammerstrand tager tredjepladsen, Nicolas Obriot kan ikke nå ham.

Lang distance, Herre 35-49:

Rasmus Vidø har efter en helt suveræn præstation med 4 førstepladser allerede cementeret sin øverste plads på pallen. Thor Banke Hansen og Claus Holm ligger neck and neck – men Holm har allerede en fratrækker, så han skal løbe op til sit bedste. Ellers kommer Thomas Vidø bagfra og napper 3. pladsen.

Lang distance, Herre 50+:

Per Egon Rasmussen har været helt suveræn de sidste år. Men en lille revne i hans imperium åbenbarede sig i Værløse, da den evige rival Arne Jacobsen leverede et fornemt ryk på bakken og en formidabel spurt. Det ændrer dog ikke ved, at Per Egon har vundet den samlede cup, for Arne kan ikke nå ham og bliver nummer 2. Også Henrik Petersens 3. plads er ikke i fare: uanset hvad der sker, så vil de tre herrer træde op på podiet i den rækkefølge.

 

Man kan roligt sige, at dramaer og kampe, spænding og spekulationer på ingen måde er mindre for den korte distance!

Kort distance, Dame 0-34:

Helt ekstra ordinært er vi i den situation, at alle tre topkandidater har brugt fratrækkere i denne klasse. Det betyder, at de skal løbe, hvis de skal gøre sig håb om hæder og berømmelse.
Pia Englyst fører med tre sejre, Katrine Lund Sørensen har tre andenpladser og Sasja Vinter har to tredjepladser og en enkelt førsteplads.
Så derfor kan det sagtens blive Maria Bardrum, Katrine Frydensberg eller Louise Fenger vi vil se trone på pallen – dét er virkelig spændende!

Kort distance, Dame 35-49:

Tine Broksø er som altid et meget stærkt kort i Frost Cup sammenhæng. I år ligger hun lige med Marie Østergaard, der slog Tine i Værløse. Derfor bliver det en kamp om, hvem der kommer først ind i Lyngby. Den bedste placering på dagen vil afgøre, hvor kronen skal placeres. Dorthe Gram er sikker på tredjepladsen (med mindre Tine ikke stiller op), fordi hun har løbet flotte anden- og tredjepladser hjem. Christel Tourells chance for podieplacering er spinkel – også hun er afhængig af Tines fremmøde eller mangel på samme.
Så også her bliver det en fornøjelse at følge, hvad der sker.

Kort distance, Dame 50+:

Benedicte Kastrup har allerede vundet – hun behøver ikke at komme til Lyngby (vi håber hun gør!) – for 4 førstepladser kan man ikke røre ved.
Utrolig spændende bliver det at følge, hvem der skal med op på podiet:
Helle Schønecker, Christina Bjørnager og Liselotte Schougaard har alle 10 point før sidste afdeling. Men vi skal holde øje med deres mulige maksimumpoint, og her har Helle de bedste kort på hånden, fordi hendes placeringer er bedre end de andre tos. Men topresultater kan vende det hele på hovedet. Alt er åbent.

Kort distance, Herre 0-34:

Ingen over eller ved siden af Ibrahim Mukhtar. 4 førstepladser – så er den ged barberet. Flot!
Gammelkendingen Juuso Juslenius ligger godt til på andenpladsen – men hvis han ikke slår Theodor Reedtz Lundsgaard, så bliver det en tredjeplads. De to har byttet placeringer undervejs, så der kræves det bedste fra begge parter. Hvis Juuso ikke møder op, så så kan vi se Søren Fuglede Jørgensen på podiet.

Kort distance, Herre 35-49:

En skade i første afdeling gav det indtryk, at Christian Van Maarschalkerweerd ikke var af fordums styrke – men siden da er det blevet til lutter førstepladser. Hvis han kommer i Lyngby, så skal han dog holde øje med Jens Cordt. For selvom Christian har slået Jens 3 gange, så skal Jens sådan set bare have 2 point mindre end Christian for at snuppe førstepladsen. Det betyder, at hvis Jens bliver 1’er og Christian 3’er, så har vi Jens som vinder. Uha uha – dér skal man holde øje.
Jesper Bjerrum og Lars Madsen er i infight om 3. pladsen – men det er nok Jesper, der ser stærkest ud, da Lars endnu ikke har vundet en intern kamp mellem de to.

Kort distance, Herre 50+:

Mogens Fich og Jens Mundeli-Jensen står og tripper for at afgøre, hvem der skal på podiet. Der er den lidt specielle situation, at de to førende løbere begge allerede har brugt en fratrækker. Derfor skal Michael Pilegaard Hansen og Lars Juel Jensen møde op og løbe hurtigt for at sikre sig de øverste pladser. Michael fører med 2 første pladser og en andenplads, mens Lars med to andenpladser og en førstepladser er et mulehår efter.
Og udebliver Michael og Lars, så kan Martin Palmquist og Jens Peter jensen faktisk også være i spil til podiet. Hvor er det skønt med mange muligheder!

Kaiser Sport og Orthopædi er navnesponsor

til .

Kære venner - det er en stor fornøjelse at kunne fortælle, at Kaise Sport bakker op om Frost Cup på alle måder. Tænk at få opbakning fra Danmarks førende løbespecialist!
I kraft af dette kan Kaiser Sport Frost Cup igen byde velkommen til en overdådig lodtrækningsfest efter hver afdeling: Grip Grap, SAYSKY, Diadora, TomTom, Garmin og flere endnu.

Og yderligere har Kaiser Sport kunnet sikre, at alle deltagere i den samlede cup får en rabat på 500 kr. på køb af Diadora løbesko i en af Kaiser Sports butikker. 500 kr! Hvilken gave! Det er lige før startgebyret er tjent hjem :-) Alt du skal gøre er at fremvise dit startnummer.

Det er en dejlig følelse at kunne byde velkommen til Kaiser Sport Frost Cup - vi er klar, og vi glæder os til at se dig!

 

Sommer nu, ja - men vinteren er lige om hjørnet :-)

til .

Kære venner.

Sidste år glædede vi os til Frost Cup, fordi det alligevel ikke rigtig ville blive sommer. I år er det anderledes. For første gang i flere år kan man svede, mens man sidder stille med sin G&T på terrassen. og når det er sådan - så glæder man sig til vinterens komme, hvor bekymringen ikke er solskoldning og varmeknopper, næ lad os få noget rim, sne og is :-)

Som altid ligger Frost Cup på søndage, og som altid er de de samme ugenumre, hvor vi har vores plads i kalenderen.

Tilmeldingen er åben, og det er muligt at tilmelde sig hele cuppen - eller hvis man kun kan afse tid enkelte gange, er det muligt at tilmelde sig enkeltafdelinger.

Datoerne ses her:

18/11 2018

09/12 2018 

6/1 2019

3/2 2019

3/3 2019

Som altid et veldoseret mix af fladt og bakket terræn, hårdt og løst underlag, regn og tørvejr, blæst og vindstille, og... og... og kun glade ansigter! For det er sjovt at løbe med - og husk, at lidelse også er sjov (et eller andet sted).

Frost Cup fejer ynkelig sommer til side

til .

Kære venner.

Når nu det alligevel ikke rigtig vil blive sommer i dette land - så er det godt, at vi kan kigge frem mod den kommende sæson af tilværelsens virkelige højdepunkter: Frost Cup 2017-2018 er i støbeskeen og datoerne er klar. Her er der nu ingen overraskelse, for det er 'de samme' weekender.

Notér datoerne for inden længe er der så meget vægt bag ordene, at tilmedingen også åbner:

19/11 2017

10/12 2017 

7/1 2018

4/2 2018

4/3 2018

Som altid et veldoseret mix af fladt og bakket terræn, hårdt og løst underlag, regn og tørvejr, blæst og vindstille, og... og... og kun glade ansigter! For det er sjovt at løbe med - og husk, at lidelse også er sjov (et eller andet sted).

De mange point - blik på de lange klasser

til .

Så er turen kommet til at nørkle lidt med toppen af de lange. Som altid: det er nemmest at forholde sig til dem, der ligger i toppen af et klassement, men det betyder ikke, at det er interessant, hvem der fx kæmper om 55.-pladsen i en given klasse – kig i listerne selv og læg en dimension mere til dine løbeture med Frost Cup: mere end bare en konkurrence J

Dame Lang 0-34:
De korte damer har deres stjerne i Pia Englyst – de lange har Signe Meisner-Jensen. Og hvilken margin, hun stempler ind gang på gang… vi taler tre til fire minutter til forfølgerne. Såholder Signe skruen i vandet med blot en andenplads i en af de to resterende afdelinger, så er den hjemme. Og det vel at mærke hvis Caroline Camilla og Christina bag hende løber op til deres bedste… eller er det blot en tredjeplads eller lavere, der skal til. Wauw!
Camilla Cullum ligner bedste bud på en to’er. Men Caroline Lindsted skal man bestemt ikke overse – og heller ikke Christina Dan. Så kampen om de to pladser under Signe er ikke afgjort. Det ligner Camilla – men vi er jo ikke færdige endnu. Og det gælder jo også Signe – hun må jo stadig præstere noget hvis hun skal vinde.

Herre Lang 0-34:
Hvis kurven fortsætter for Christian Pilegaard, så vinder han sidste afdeling efter en 5.-, 4.-, og 3.-plads so far. Det ville indbringe ham 10 point, og det vil give ham en tredjeplads, hvis de øvrige møder op og tager pladserne efter ham. Men så skal det altså også flaske sig. Jeg tror, at René Bøge og Mathias Hornhaver vil kæmpe hårdt for tredjepladsen, og at Thomas Lorentzen vil snuppe andenpladsen. Og det tror jeg, fordi Asbjørn Skaarup har været bedst med 3 x førsteplads, at vi har en mand med lutter førstepladser øverst. Men det bliver så også kun lige – de andre er lige bag ham!

Dame Lang 35-49:
Stort drama i klassen for de lange voksne damer! Her bliver der ’byttet pladser’ i stor stil. 4 personer har prøvet lidt af hvert: 2 har taget 1.-pladser, 3 har taget 2.-pladser og 3 har taget 3.pladser. Og det er slet ikke afgjort, når nu det ses at fratrækkerne er begyndt at blive brugt.
Men hurtigst og det sikreste kort til første pladsen er Tine Broksø. Karoline Brinch løber nu også stærkt og vandt i Utterslev. Her stod i øvrigt Charlotte Skaunsgaaard over… åh jeg håber, at vi ser hende komme hele vejen i gennem. Det er mindst tredje gang, Charlotte løber Frost Cup, men det er aldrig lykkede sat få hende hele vejen med til Lyngby, det vil vi gerne! Hvis nu det ikke lykkes, så er Hanne Munk Pedersen på podiet. Ida Sparrevohn løber godt, men har med en fratrækker og en syvendeplads nok for meget om benet, til at hun kan hoppe helt op på podiet.

Herre Lang 35-49:
Erik Zobel har ikke vist sig siden sejren i førse afdeling – og dermed er førstepladsen formentlig på vej til Jakob Lundsager. Han skal stadig arbejde for den – ja vist – men det ser lovende ud, da der er god luft til forfølgerne. 
Disse har stort set alle taget hul på fratrækkerne. Det er man velkommen til, men det gør det svært at forudsige, hvor hæder og klapsalver skal ende. Det ser dog meget stærkt ud for Peter Bindslev. Martin Gudmand er også et godt bud, for han har kun et point færre end Bindslev. Men hhv. 10 point og 11 point ser kampen om podiet ud til at være tabt for Michael Hoegh og Lars Madsen. Men de kan da altid battle for at slå hinanden J

Dame Lang 50+:
Det plejer at være sådan, at de fire Master-klasser har få fratrækkere – men måske er der et opbrud på vej? De modne lange damer har allerede her halvvejs brugt mange fratrækkere, så der er virkelig spænding om, hvem vi skal se øverst. Nu og her er det Lene Stoltze. Hende kender vi – hun kan løbe! Men hun har efter to førstepladser taget en pause – hvad ser vi når hun returnerer? Vil Britta Burkal og Helle Nygaard tager over eller hvad med Yvonne Kjærgaard og Hanne Staanum? Tja vi må se – bakkerne i Værløse venter, og dér kan man ofte se rokeringer i placeringerne.

Herre Lang 50+:
Kim Hermansen, Henrik Larsen og Lars Wetche. At dømme efter deres foreløbige pointhøst er det dem der afgør det. Kim ser ud til at have fuldstændigt styr på løjerne med 3 sikre førstepladser og bred margin nedefter. Henrik og Lars ligger og bytter lidt, så det vil være sjov at se Værløseturen. Her spår jeg, at Lars kommer ind før Henrik, fordi han også vandt på Flyvestationen, der var hård. Men det er jo bare et gæt – lad os se, hvad der sker, når benene skal tale.

Copyright Runraces © 2018. All rights reserved.